sâmbătă, 27 februarie 2010

Ramas-bun!


Nu mai sunt demult o consumatoare de monden cotidian insa vestea ca Amalia si Ilie Nastase divorteaza mi-a lasat un gust amar.
Poate pentru ca ei reprezentau ultimul bastion al parerilor mele, si asa critice despre casnicie in general.
Cand i-am dat vestea mamei mele, a ramas si ea muta. Vedeam in ei familia aceea idilica si perfecta… Asa cum o vad in Raluca Moianu si Mario Ancuta pe care-i cunosc foarte bine si care-mi sunt tare dragi.
Ma intreb care vor fi prototipurile mariajului pentru copiii nostri? Ale noastre au esuat majoritatea lamentabil precum Titanicul.
Ma bucur ca plec din tara si ca nu voi mai fi martora la ceea ce se intampla aici, intr-o Romanie in care a ajuns sa-mi fie sila sa mai traiesc.
Apropo de asta, am primit pe mail un banc foarte tare dar care mi-a lasat totusi un gust amarui.
Cica Dumnezeu a creeat lumea, a facut toate tarile si abia la sfarsit a facut si Romania. Si in mod nesperat in Romania a pus toate minunile si toate frumusetile. Un inger, foarte socat de acest lucru il intreaba pe Dumnezeu:
- Pai cum Doamne, chiar asa? Le dai romanilor tot?
- Stai sa vezi ce conducatori le dau…
Mi-a venit sa rad si sa plang cand am citit acest banc. Exact asta vad eu in Romania: o gluma proasta in care un maestru, cu bagheta lui magica a facut numai minuni si frumuseti dar niste vrajitori, de neinvins pana acum, nu au stiut nici sa pretuiasca, nici sa valorifice aceste minuni.
Da, plec. Vreau sa incep de la 0 intr-o tara civilizata, intr-o tara in care a arunca o hartie la cos, nu la intamplare pe strada este un gest normal nu un act de vointa.
Il rog pe Dumnezeu sa aiba grija de mine si de Romania! De mine sa-mi dea sanatate si putere sa o pot lua de la capat iar de Romania atat cat sa le dea minte celor care detin soarta romanilor nostri si asa loviti prea mult de saracie si de mizerie, incat sa nu-si bata joc de ce a mai ramas frumos si bun din tara asta.

2 comentarii:

kykyriky spunea...

ma intreb daca ai trait vreodata sentimentul dezradacinarii ...


dedicatie : http://www.youtube.com/watch?v=bNRXLV5We7E

MariaB. spunea...

Da. L-am trait. In Romania. In ultimul an si jumatate.