marți, 26 octombrie 2010

Eroul saptamanii




Am hotarat sa infiintez o noua rubrica pe blogul meu si in fiecare saptamana sa o dedic unei personalitati sau unei persoane care m-a impresionat prin ceva anume.
Am inaugurat aceasta rubrica alegand-o pe Andreea Marin Banica ca prima eroina. As putea insirui aici mii de motive pentru care o pot declara "Eroul saptamanii", motive care s-au acumulat treptat de-a lungul atator ani de cand o cunosc. Insa nu o s-o fac! Din simpul motiv ca numele Andreei Marin Banica a devenit un garant al succesului, pentru ca forta si determinarea sa o fac sa reuseasca oriunde si in tot ceea ce-si propune.
Motivul pentru care am ales-o insa pe ea in aceasta saptamana este energia, forta si daruirea cu care a luptat pentru modificarea Ordinului 50/2004 al Ministrului Sanatatii, ordin ce confera dreptul bolnavilor cu forme galopante de cancer, leucemie, tumori ce nu pot fi decontate prin formularul E112 sa aiba acces la fonduri, ordin care le da dreptul sa acceseze si sa obtina fonduri de la statul roman pentru a se vindeca in strainatate daca medicii romani recomanda acest lucru. Exista si pana acum acest ordin numai ca procedura era una foarte dificila si asa se facea ca oameni care aveau nevoie disperata de operatii urgente in strainatate (operatii ce costau sute de mii de euro) se trezeau pusi pe o lista de asteptare, asteptare ce putea dura uneori si cativa ani. Prin modificarile pe care Andreea si Ministrul Sanatatii le-au adus acestui ordin, aceasta procedura s-a simplificat si (sa speram) de acum inainte, bolnavii vor putea avea acces la tratamente si operatii in strainatate fara sa mai faca apel la mila publica.
Cunosc cateva cazuri de persoane care si-au dus copiii la operatii in strainatate si toti mi-au spus acelasi lucru: ca oamenii intalniti acolo din toate colturile lumii, cu aceleasi probleme ca ale lor, au fost finantati de statul lor. Romanii erau singurii care veneau cu bani stransi din teledonuri, emisiuni televizate, etc. Acest lucru trebuie sa inceteze! Iar Andreea a facut un prim pas in acest sens. Felicitari, draga Andreea! Pentru mine ai fost, esti si vei ramane un arhetip de daruire, vointa, determinare, hotarare. De aceea, tu esti pentru mine, saptamana aceasta, EROUL SAPTAMANII!

Niciun comentariu: