luni, 3 decembrie 2007

Superlativele VIP

Şi a mai fost o ediţie a Superlativelor Vip. A 12-a. Sala I C Brătianu a Palatului Parlamentului a fost aproape neîncăpătoare pentru a aduna sub acelaşi acoperiş creme de la creme a lumii mondene. Toată floarea cea vestită a lumii artistice şi politice din România a fost prezentă pentru a-şi ridica trofeul anului 2007, o recunoaştere a valorii sau a prestaţiilor anului ce tocmai se încheie. Prezentatorii Mihaela Rădulescu şi Cristian Brancu au oferit un plus de magie unei seri cu adevărat memorabile. Locaţia a fost aleasă în mod inspirat, deoarece sala oferă o acustică deosebită şi sunetul a fost la înălţime. Momentele artistice au fost susţinute de Beatrice Rancea, Fuego, Ana Mardare, Aurel Tămaş, Ansamblul de copii Hora şi Hara.
Câştigătorii dar şi anunţătorii au fost vizibili emoţionaţi. Loredana a obţinut trofeul la secţiunea Muzică, înmânat de Mihai Trăistariu. Anca Pandrea şi iurie Darie, mai tineri ca niciodată şi veşnic îndrăgostiţi au înmânat trofeul la secţiunea Radio-Presă Scrisă lui Mihai Morar şi Daniel Buzdugan pentru emisiunea "Nuntă pe NeVe". Gerorge Ivaşcu, aflat în plin proces de divorţ şi parcă mai trist ca niciodată a înmânat premiul la secţiunea Divertisment organizatorului concertului Rolling Stones. La secţiunea Teatru, Ilie Năstase a înmânat premiul Revizorilor George Mihăiţă şi Horaţiu Mălăele. La secţiunea Sport, trofeul a fost câştigat la mare distanţă de ceilalţi nominalizaţi de Lucian Bute, un performer care a câştigat admiraţia şi respectul tuturor dar şi al colegului Mihai Leu care i-a înmânat premiul. La secţiunea Management, premiul a fost câştigat de Carmen Radu iar la Folclor de Aurel Tămaş, venit pur şi simplu să cânte şi rămânând vizibil surprins când i-a fost înmânat premiul. Deliciul serii a fost micuţa Anne Marie Călinescu care a înmânat premiul la secţiunea Divertisment, emisiunii Vreau să fiu vedetă..., premiu ridicat de Dan Negru şi Roxana Ionescu. Mihaela Rădulescu a ajutat-o pe micuţă să citească numele câştigătorului, Anne fâstâcindu-se un pic în faţa atâtor oameni dar făcând şi mai savuros momentul. Ingrid Vlasov a înmânat premiul la secţiunea Modă, "mamei" Zina Dumitrescu. Evenimentul Anului a fost Festivalul George Enescu, premiu ridicat de Ministrul Culturii, domnul Adrian Iorgulescu şi înmânat de Directorul Operei Române, care a declarat că a vrut să se pună bine cu "şeful", de aceea şi-a luat cravată şi cămaşă identică. Premiul la secţiunea Eleganţă a fost înmânat de Gabi Szabo, lui Emil Hurezeanu. Marele absent al serii a fost Cristian Mungiu, cel care a obţinut trofeul la cea mai râvnită categorie: Omul Anului, însă absent motivat, deoarece se afla la Berlin unde i-a fost înmânat premiul Cel mai bun regizor pentru filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de EFA (Academia Europeană pentru Film). Tot absent motivat a lipsit şi maestrul Radu Beligan câştigător la secţiunea Excelenţă, premiu ridicat de Mircea Albulescu. Mihaela Rădulescu, ştiind ce va urma a dorit să-l ajute pe maestrul Albulescu să-i ia din braţe trofeul maestrului Beligan. Mişcare greşită deoarece maestrul a ţinut cu tot dinadinsul să ţină în braţe Trofeul. Chiar şi pe cel de-al doilea, pentru că şi domniei-sale i-a fost înmânat acelaşi premiu de excelenţă. Vizibil emoţionat, Mircea Albulescu a declarat că după ce toată viaţa Radu Beligan a fost deasupra lui, nici măcar în seara asta nu-şi poate lua premiul datorită acestui lucru. Un speech spiritual pentru că Mircea Albulescu a făcut faţă cu succes şi a plecat extrem de satisfăcut cu ambele trofee în braţe şi cu braţele pline de flori. Maestrul Beligan a mulţumit pentru premiu prin telefon ca şi Cristian Mungiu printr-o imagine filmată din Berlin.
Cel mai aplaudat moment al serii dar şi cel mai emoţionant a fost cel în care s-a acordat premiul la secţiune Film, post-mortem, regizorului Cristian Nemescu pentru filmul California Dreamin. Trofeul a fost ridicat de doamna Nemescu, mama regretatatului regizor care a fost aplaudată de cei prezenţi minute în şir.
În pauze, Mihaela Rădulescu care a purtat o toaletă superbă "Lanvin" a dat interviuri, dar şi un autograf pe cartea sa maestrului Cristian Ţopescu, gest care a emoţionat-o şi a încântat-o peste măsură pe divă.
Una peste alta, s-a mai dus o ediţie a Superlativelor. O aşteptăm anul viitor pe cea de-a 13-a. Să sperăm că nu va fi cu ghinion.

Niciun comentariu: