marți, 16 iunie 2009

Povestea pescarusului - pentru En


Acum doua seri, la emisiunea "Garantat 100%" al carei moderator este Catalin Stefanescu, a fost invitat subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, domnul Raed Arafat (care apropos, pentru toti cei care se mai indoiau de originea lui este iordanian nu palestinian si n-are nicio legatura cu fostul lider palestinian Yaser Arafat). Catalin Stefanescu l-a rugat sa aduca un obiect care-i este drag. Domnia Sa a ales sa aduca filmul "Pescarusul" (daca am retinut bine). Iata pe scurt povestea filmului: un pescarus nascut intr-o comunitate de pescarusi si-a dorit sa fie mai mult decat era, adica un simplu pescarus. Si-a dorit sa fie vultur! Toti pescarusii frati din comunitatea lui au incercat sa-i schimbe gandul, sa-i spuna ca este inutil si ca nu va reusi nicicand, dar degeaba, pescarusul nostru nu abandona nicicum ideea. El voia sa fie vultur. Mai marii pescarusilor au facut sfat si au hotarat sa-l judece. Decizia a fost una dureroasa pentru pescarus: sa-l exileze fara dreptul de a se mai intoarce vreodata in tara pescarusilor.
Pescarusul a plecat si prin forte proprii a devenit vultur. Fiindca asta si-a dorit. Iar intr-o buna zi, s-a intors sa ajute comunitatea pescarusilor care il exilase.
Am simtit ca povestea asta il defineste pe Raed Arafat. Asa cum cred ca o defineste si pe En a mea... Oameni care au indraznit sa spere, sa-si doreasca sa fie mai mult decat oameni, si-au dorit sa fie Oameni. Pentru puterea voastra de a va depasi conditia, pentru puterea voastra de a munci necontenit si de a darui si altora din preaplinul vostru sufletesc, o imbratisare calda si un gand drag de recunostinta.
Dragi prieteni, nu pregetati nicio clipa sa visati! Nu renuntati nicio clipa la gandul vostru frumos de a deveni vulturi. Chiar daca cei din jur va vor blama, va vor stigmatiza, nu renuntati la visul vostru!

Niciun comentariu: