miercuri, 12 martie 2008


Ziua Mamelor de îngeri

Duminică, 9 martie, a fost o zi deosebită pentru familiile copilaşilor nenăscuţi sau plecaţi prea timpuriu dintre noi. Bianca Brad, promotoarea campaniei „Mame de îngeri”, a dorit ca 9 Martie să fie ziua neoficială a acestui eveniment. A fost o acţiune sublimă şi devastatoare deopotrivă, care a adunat părinţi, fraţi şi rude de îngeri, dar şi reprezentanţi ai mass-media, care au vrut să-şi arate în acest fel solidaritatea faţă de mamele greu încercate, mediatizând evenimentul.

Candele şi mesaje din inimă

Ei bine, dragi cititori, a fost nevoie ca o persoană cunoscută precum Bianca Brad să-şi piardă copilul pentru ca dramele altor mii de femei să se facă auzite. Bianca Brad a fost prezentă pe stadionul Iolanda Balaş cu multe ore înaintea evenimentului, când, plină de energie a adunat mai multe mămici de îngeraşi şi au început să decoreze stadionul cu baloane şi fâşii colorate. O bucurie imensă a cuprins-o pe Bianca atunci când a sosit transportul cu 50 de baloane albe cu heliu, comandate special pentru acest eveniment. Pe fiecare dintre aceste baloane a fost scris numele câte unui îngeraş al unei mămici care nu a putut fi prezentă la întâlnire. A fost agitaţie mare până în jurul orei 17:00, când au sosit toţi invitaţii. Peste tot puteai zări tătici umflând baloane colorate de la buteliile cu heliu, mămici tăind rafie şi legând baloanele, zeci de fetiţe şi băieţei, surori sau fraţi de îngeraşi formând echipe, unii scriind mesaje pentru cei dispăruţi, iar alţii adunând baloanele scrise într-un singur loc. În jurul orei 17:00 s-a pornit spre mijlocul stadionului, Bianca în mijlocul părinţilor, înconjurată de copilaşi cu baloane în mână.


Balonul pentru Emma a rămas lângă mami

Bianca Brad a ţinut să mulţumească tuturor celor prezenţi, dar a atras şi atenţia asupra faptului că este nevoie de mult mai multă mobilizare pentru a deschide ochi, suflete şi minţi. Doctorul Cristian Andrei a fost şi el prezent şi a dorit să contribuie consiliind mamele la faţa locului. Alături de el au fost prezenţi şi alţi psihologi, dar şi Iuliana Marciuc sau Roxana Iliescu, prietenele Biancăi. După ce s-a rostit în cor „Tatăl Nostru” şi „Înger, Îngeraşul meu” s-a dat drumul la baloane. Ciudat… Toate baloanele s-au înălţat rapid şi au zburat spre Răsărit, numai balonul ridicat de Bianca, pentru fetiţa sa Emma Nicole a rămas agăţat într-un copac şi acolo a rămas până s-a terminat toată ceremonia şi a plecat toată lumea, acest lucru fiind interpretat de Bianca Brad ca o dorinţă a sufletului fetiţei sale de a rămâne mai mult lângă cei prezenţi.
După aceea, toţi cei de faţă s-au aşezat pe iarbă, au aprins lumânări şi candele şi au scris mesaje de iubire către cei plecaţi prea devreme.
În acelaşi timp, în mai multe oraşe din ţară, mămici de îngeri au preluat iniţiativa şi au organizat alte întruniri cu mămicile şi rudele îngerilor.

Niciun comentariu: