sâmbătă, 24 iulie 2010

Primele poze



Cam de aici incepea pentru mine perioada de fan Madalina Manole. Fotografia cea mare este din 1992 si este una din primele poze daruite de ea, iar poza cea mica este datata 8 iulie 1993 cand a avut loc lansarea albumului "Ei si ce" la Magazinul Muzica. Prima data am vazut-o pe Madalina intr-un concert la Ramnicu-Sarat in noiembrie 1991. In acea seara am condus-o la masina si mi-a lasat adresa ei de acasa sa-i scriu. Asa a inceput relatia noastra...
Mada, Mada... unde esti draga noastra? Of, ce mi-e dor...

6 comentarii:

stefan spunea...

Nu-mi vine sa cred ca Madalina a ales aceasta cale de a pleca din aceasta lume! Regret enorm! Dumnezeu s-o odihneasca!

MariaB. spunea...

s-a dus Stef... tu ai pierdut-o pe Laura, eu pe Madalina... ma doare de crap... imi vine sa urlu de durere si de neputinta... nu pot sa cred ca Ea... nu pot sa cred...

stefan spunea...

Nu eram in tara cand am aflat despre nenorocire, am fost socat, interzis, nici acum nu-mi vine sa cred! E de neinteles, e absolut ingrozitor ce s-a intamplat! Madalina cea atat de tonica, de luptatoare, de pozitiva, sa renunte atat de usor, nu pot sa inteleg! Am cunoscut-o in 2003, daca pot spune asta, cand am participat la un show la mare in care canta si ea. Privind inapoi, imi aduc aminte ca era foarte rezervata, nu o puteai "citi", contrar imaginii ei publice atat de deschise si populare! Daca celelalte artiste veneau inainte si stateau la program mai mult in culise, vorbeam, radeam, Madalina nu participa niciodata la aceste discutii, doar aparea pentru numarul ei si apoi pleca! Exact imaginea asta o am: o vedeam aparand impecabila, coafata, machiata, imbracata cu bun gust, era anuntata, canta si pleca! Avea un succes fantastic, era extrem de populara si de iubita. Imi amintesc ca atunci cand canta Madalina lumea se aduna puhoi pe terasa hotelului Majestic din Mamaia, lumea voia s-o vada! Placea extraordinar de mult! Imi mai amintesc ca mi se parea ft ciudat ca Madalina dedica publicului melodii triste de dragoste, pe care si le dedica si ei spunand "zau ca merit si eu", referindu-se la iubire! Acum imi dau seama cate framantari putea sa aiba acea splendoare de femeie, in locul careia ar fi vrut sa fie poate atat de multe femei! Imi amintesc ca imi placea ft mult cum canta piesa "Come away with me" ( Norah Jones ), imi placea mai mult decat originalul, suna splendid si atat de trist cantata de Madalina, vocea ei usor voalata, profunda dadea alte conotatii acelui cantec! Acum imi pare rau ca nu i-am marturisit acest lucru!
De ce era Madalina atat de inchisa, de nesigura pe ea? Ce ganduri negre, ce dureri i-au sfasiat oare sufletul? Intrebari la care nu ne putem da raspunsuri! Doar Madalina cea atat frumoasa le stie!
Imi pare atat de rau, zilnic ma gandesc la ea, nu-mi iese din cap.
Ultima data am comunicat cu ea prin sms si mail acum 2 luni.
Cum a putut "pleca" asa de brusc, de neasteptat, de dureros, ca intr-un spectacol cu final tragic? De ce, de ce, de ce ????

stefan spunea...

Eram plecat din tara, iar vestea a cazut peste mine ca o lovitura, nu-mi venea sa cred, nici acum nu pot crede ca Madalina cea atat de tonica, de pozitiva, de luptatoare a putut renunta atat de usor! De a ales sa "plece" astfel, ca intr-un spectacol cu final tragic, de ce, de ce?
Am cunoscut-o oarecum, daca pot spune asa, era extrem de rezervata! Am imaginea ei venind seara la un program artistic la mare, impecabila, machiata, coafata, imbracata cu mult bun gust, apoi disparand. Niciodata nu statea mai mult in culise, la un pahar de vorba, asa cum faceam restul!
Ce era oare sufletul ei? Numai ea stie!
Imi pare atat de rau, e sfasietor de trista aceasta "plecare"!

stefan spunea...

Imi amintesc ca mi se parea oarecum ciudat faptul ca Madalina canta in 2003 la Majestic - Mamaia piese triste de dragoste, pe care le dedica publicului, insa si ei, spunad astfel: "... pentru ca, zau, si eu merit!", referindu-se la iubire!
De oare acea splenadoare de femeie era trista, oarecum nesigura pe ea, ce se petrecea oare in sufletul ei, ce framantari avea?
Imi amintesc ca imi placea extrem de mult cum canta piesa "Come away with me" (Norah Jones), suna mai bine ca originalul. Vocea Madalinei, usor voalata, profunda, dadea conotatii noi acestui cantec si imi placea atat de mult! Imi pare rau ca nu i-am marturisit atunci acest lucru!
Mare, mare pacat ca a ales sa "plece" atat de repede, lasand atata durere si inimi zdrobite in urma ei!
Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

MariaB. spunea...

Exact la asta ma gandeam eu... ca am ascultat-o candva intr-un concert unplegged la Palatul Copiilor unde a cantat live si piesa "Thank you for the music" din repertoriul formatiei ABBA si "Unforgetable" (Nat King Cole si Nathalie Cole) si tin minte cat de dezamagita am fost cand am ascultat originalele pentru ca ma indragostisem pur si simplu de interpretarea data de ea. Stefane, pastreaza amintirile astea. Te caut intr-o zi si le vom aseza intr-o carte. Vreau sa adun gandurile tuturor celor care au iubit-o acolo. Apropos, lasa-mi si mie pe mail tel tau. nu stiu cum am facut de l-am pierdut. Andreea si Stefan s-au intors din concediu?