miercuri, 30 iulie 2008

Unicul defect al femeii

Pe vremea cand Dumnezeu a creat femeia si era cea de-a sasea zi in care lucra din greu, a aparut un inger si a spus: "De ce-i dedici atata timp acestei creaturi?"
Iar Dumnezeu a raspuns: "Ai vazut lista speciala pe care am facut-o pentru ea?" "Trebuie sa fie complet lavabila, dar nu din plastic, sa aiba peste 200 de parti mobile, toate substituibile, sa poata functiona cu Cola light si resturi alimentare, sa poata tine patru copii in poala in acelasi timp, sa aiba un sarut care poate vindeca orice durere, de la un genunchi zgariat la o inima franta si va face toate acestea cu doar doua maini."
Ingerul a fost uimit de cerinte. "Doar doua maini? Nu se poate! Si asta e modelul standard? Dar e prea multa munca pentru o singura zi. Mai bine asteapta pana maine sa-ti sfarsesti lucrul."
"Ba n-o sa astept", a protestat Dumnezeu. "Mai am atat de putin pana sa desavarsesc aceasta faptura care imi este atat de aproape de inima. Deja se poate vindeca singura cand este bolnava si, pe deasupra, poate munci 18 ore pe zi."Ingerul s-a apropiat si a atins femeia. "Dar, Doamne, ai facut-o atat de moale." "Da, este moale", a incuviintat Dumnezeu, "dar am facut-o si puternica. Nici n-ai idee cate poate suporta sau indeplini." "O sa poata gandi?" a mai intrebat ingerul. Si Dumnezeu a raspuns: "Nu numai ca va putea gandi, ci chiar sa gaseasca solutii si sa negocieze." Atunci, ingerul a observat ceva si, apropiindu-se, a atins obrazul
femeii. "Oops, se pare ca din modelul asta se prelinge ceva. Ti-am spus eu
ca incerci sa pui prea multe in el." "Nu se prelinge nimic, aceea e o lacrima", l-a corectat Dumnezeu. "Pentru ce e lacrima?" intreba ingerul. "Lacrima este modul ei de a-si exprima bucuria, tristetea, durerea, dezamagirea, iubirea, singuratatea, deznadejdea si mandria." Ingerul a ramas impresionat. "Doamne, esti un geniu, te-ai gandit la toate! Femeia este cu adevarat uimitoare." Si asa si este! Femeile au puteri care ii uimesc pe barbati. Indura necazuri si cara greutati, intretin fericirea, iubirea si bucuria. Zambesc cand ar vrea sa tipe. Canta cand ar vrea sa planga. Plang cand sunt fericite si rad cand sunt nervoase. Lupta pentru ideile in care cred. Se revolta in fata nedreptatii. Nu accepta un refuz cand au convingerea ca exista o solutie mai buna. Traiesc in lipsuri pentru ca familia lor sa poata avea cele necesare. Merg la doctor cu o prietena speriata. Iubesc neconditionat.
Plang de fericire cand copiii lor exceleaza si se bucura cand prietenii
obtin premii.Sunt fericite cand afla despre o nastere sau o nunta. Li se frange
inima cand le moare un prieten. Sufera cand le moare cineva din familie si
totusi sunt tari atunci cand cred ca nu le-a mai ramas putere. Stiu ca o imbratisare si un sarut pot vindeca o inima franta. Femeile exista in toate formele, dimensiunile si culorile. Ar conduce masina, zbura cu avionul, merge pe jos sau ti-ar trimite un e-mail ca sa stii cat de mult tin la tine.
Inima unei femei este cea care face lumea sa se invarta. Aduc bucurie, speranta si iubire. Sunt pline de compasiune si au idealuri si isi sustin moral prietenii si familia. Femeile au lucruri esentiale de spus si totul de oferit.
SI, TOTUSI, DACA AU VREUN DEFECT, ACESTA ESTE CA UITA CAT DE MULT
VALOREAZA.

3 comentarii:

Roxana spunea...

Foarte frumos postul. Si chiar e adevarat. Din pacate mereu uitam ce e mai important: NOI!

Lili spunea...

Atata adevar contine acest articol............
iar acum,cand sunt ravasita de suparare,ai reusit sa ma faci sa plang pentru toate necazurile, neimplinirile, de deznadejde,de frica,de revolta,...... pentru tot ce am simtit in ultimile zile,si sa ma eliberez.
Sunt epuizata,golita de ganduri dar daca trebuie - pot sa o iau de la capat. Mai ales cand stiu ca-mi sunt aproape prieteni dragi,care cu un gest,o vorba ,ma ajuta sa depasesc toate obstacolele.Si tu esti unul dintre ei,ANA.
Multumesc ca existi.
Lili

Ana Maria spunea...

Pentru tine l-am scris draga mea Lili, PENTRU TINE!!! Cand l-am scris m-am gandit in primul rand la tine si la Ellen si la alte femei adevarate din viata mea!!! Tu cred ca ai toate calitatile insiruite acolo. Esti asa de ADEVARATA!!! Si totusi atat de fragila... Sper sa simti bratele mele care te cuprind, chiar si de aici, de departe, cand nu mai poti... cand simti ca totul se prabuseste... Noi suntem aici: si eu si Elen, si Bi... stii ca te poti baza pe noi oricand. Esti un model pt mine si te iubesc!!! Si tu stii asta, draga mea prietena!