Elevii mei frumosi, speciali, talentati si cuminti, elevii pe care-i iubesc nespus de mult, au nevoie de o biblioteca! Le place sa citeasca, scriu poezii, picteaza nespus de frumos, insa nu au un spatiu amenajat corespunzator in care sa studieze. In timp ce unii copii isi doresc haine de firma si excursii in strainatate, copiii mei isi doresc sa invete, sa studieze, sa citeasca. Andreea Marin si-a propus sa ne ajute! Multumim din suflet, Andreea Marin! Va rugam sa fiti alaturi de noi!
In urma cu o luna, Andreea Marin Banica reusea sa adune zece trupe de succes ale momentului, care urcau pe scena clubului Princess din Regie, intr-un eveniment caritabil fara precedent. Clubul bucurestean s-a dovedit a fi neincapator pentru miile de oameni ce si-au dorit sa vada spectacolul din noaptea de 8 martie si sa faca un bine in acelasi timp, pentru ca artistii au venit alaturi de Andreea pro bono, pentru a sprijini 4 copii cu o poveste de viata impresionanta.
Miercuri, 28 martie, Andreea Marin Banica va fi din nou gazda unui spectacol extraordinar, care isi propune sa ajute un grup de copii dintr-o scoala aflata la 35 km de Bucuresti, a caror poveste o veti afla in cele ce urmeaza. De data aceasta, invitatii Andreei care au acceptat sa-si dea mana pentru o seara minunata sunt peste 40 de designeri binecunoscuti si vedete din televiziuni precum Acasa TV, Kanal D, Antena 1, TVR, dar si din alte domenii. Designerii vor crea tinute speciale pentru acest eveniment si le vor dona Fundatiei Pretuieste Viata pentru a fi valorificate in scop caritabil, iar vedetele le vor prezenta pe scena in seara de 28 martie. Este momentul perfect pentru a afla tendintele acestei primaveri, dar si pentru a ajuta zeci de copii ce au nevoie de sprijin.
Designerii (sau brandurile) si vedetele care vor fi alaturi de Andreea sunt: Catalin Botezatu, Stephan Pelger, Mihaela Drafta, Liza Panait, Mihai Albu si Norina Stoica, Rhea Costa, Malvensky, Norina Stoica, Style Detector, Buy Me, Ana Radu, Stefania Caragea, Mirela Stelea, Laura Lazar, Silvia Serban, Roxana Butnaru, Alberta David, Andra Turcanu (Loulou Boutique), precum si Simona Patruleasa, Malvina Cservenschi, Nicoleta si Iuliana Luciu, Elena Gheorghe, Andreea Balan, Ellie White, Geanina Varga, Daiana Anghel, Crina Abrudan, Madalina Draghici, Ioana Voicu, Oana Ionita, Anca Serea, Andreea Mantea.
Si tot in acea seara, pe scena Clubului Princess, vor urca Andra, dar si Vunk & Alexandra Usurelu, pentru doua recitaluri de exceptie.
Fondurile stranse vor fi donate copiilor care sunt protagonistii urmatoarei povesti:
“O jurnalista care lucreaza si ca profesor de limba romana la o scoala din judetul Giurgiu aflata la 35 de km de Bucuresti ne-a rugat sa sprijinim copiii care-i sunt elevi si care au nevoie de un sprijin care nu inseamna foarte mult pentru noi, dar ar putea insemna foarte mult pentru evolutia lor in viata. Scoala are sute de volume, carti extraordinare, unele se afla inca in tipla deoarece nu au fost desfacute, fiind primite in urma unor donatii. Din pacate, toate zac intr-o magazie de 2 metri patrati, ingramadite unele peste altele, deoarece nu exista conditii – niste rafturi civilizate - pentru a se amenaja o biblioteca. Copiii cer mereu carti profesoarei, sunt dornici sa citeasca, unii dintre ei au rezultate foarte bune, chiar in conditiile precare in care invata. Scoala si copiii au mare nevoie de o biblioteca amenajata corespunzator, un spatiu in care micutii ar putea sa petreaca un timp citind, documentandu-se pentru temele pe care le au de pregatit, mai ales ca sunt obligati ca in fiecare zi de luni sa prezinte rezumate ale unor povesti/schite/nuvele pe care le-au citit in saptamana precedenta – un demers care pare atat de simplu de rezolvat devine foarte greu pentru acesti copii. Unii nu au carti acasa si nu au cum sa isi faca temele, pur si simplu, parintii nu isi permit sa le cumpere carti.
Intr-o buna zi, un baietel de la clasa a V-a, orfan de ambii parinti, i-a spus profesoarei ca el nu are un stilou ca sa poata scrie mai frumos pe caietul de teme, asa ca aceasta i-a facut cadou un stilou, iar colegii lui, rezerve de cerneala. La inceputul anului, o fetita din clasa a VI-a, intrebata fiind de ce nu are cartile si caietele protejate de coperta,i-a marturisitprofesoarei ca parintii sai nu au bani sai le cumpere. A doua zi, toata clasa i-a adus cadou coperte, caiete si rechizite de care mai avea nevoie. Solidaritatea lor este impresionanta: pun umar la umar la greu, se ajuta intre ei, dar nu intotdeauna este de ajuns. Acestor copii nu li se poate impune sa-si cumpere carti, fiindca parintii nu au uneori bani nici pentru strictul necesar. Ei isi doresc foarte mult sa citeasca, le plac basmele si in fiecare vineri au la scoala "Clubul de lectura", unde citesc impreuna cu profesoara de romana povesti si apoi le reprezinta prin pictura sau le povestesc, este ca o speranta si un moment al lor de evadare din viata plina de greutati pe care o traiesc alaturi de familiile lor...
In urma cu o saptamana, copiii s-au intors de la olimpiadele judetene, unde au obtinut punctaje foarte bune la limba romana si locul al II-lea la Olimpiada de biologie. Anul trecut, un elev a luat locul I la Crosul judetean. Copiii, sprijiniti de profesori, incearca sa faca performanta cu mijloace rudimentare. Au pachete de carti si de atlase invelite inca in tipla, deoarece nu exista un spatiu amenajat civilizat pentru a desfasura activitatea in regim de biblioteca. Exista o clasa libera in scoala si s-ar putea amenaja acolo biblioteca, dar pentru asta au nevoie de mobilier corespunzator. Dorinta cea mai mare a profesoarei este ca intr-o buna zi sa vada acea clasa amenajata ca biblioteca si in banci sa existe elevi care au venit sa studieze un atlas, un dictionar, ori sa citeasca o carte de povesti, asa cum se intampla in orice scoala normala. Copiii de aici sunt talentati, unii scriu poezii minunate, altii deseneaza foarte frumos, insa nu poti face performanta daca nu ai un mediu propice ca sa te dezvolti, iar biblioteca ar fi o mana cereasca pentru ei. “ – a declarat Andreea Marin Banica, presedinte Fundatie Pretuieste Viata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu