sâmbătă, 3 iulie 2010

Romania plange... Ajuta si tu!





In mod normal, nu fac apeluri umanitare pe blogul personal. Pentru aceasta, am infiintat
http://suchardine.wordpress.com/. De data aceasta, insa, dezastrul e prea mare... Romania plange... Si mii de oameni au nevoie de noi...

In perioada 23 iunie – 1 iulie 2010, ploi puternice si furtuni au provocat insemnate inundatii in Romania :
38 de judete afectate
22 de persoane au decedat
1 persoana disparuta
12 498 persoane au fost evacuate
464 localitati afectate
246 de locuinte distruse
6 112 de locuinte inundate
33 429 hectare de teren arabil inundate

Intotdeauna ne-am solidarizat in fata dezastrului, intotdeauna am aratat ca ne pasa! Din putinul nostru am daruit si celor napastuiti.
De data aceasta, Romania e greu incercata. 38 de judete sunt afectate de inundatii. Potopul de ploaie a distrus mii de gospodarii, a secerat vieti, a adunat intr-o secunda toata munca de-o viata a oamenilor!
Pentru un om de la tara, calul, vaca si purcelul din curte sunt cele mai pretioase comori. Oamenii din Dorohoi, Braila, Galati, Tulcea, si alte localitati au fost nevoiti sa plece in miez de noapte, fara sa aiba ragazul sa-si ia ceva cu ei. Au plecat din calea apelor cu hainele de pe ei si cu actele casei in mana. Dorm in scoli, mananca ce da Domnul si plang… Plang pentru tot ce-au pierdut… Plang pentru dezastrul lasat de puhoiaele nemiloase…
Noi, cei care stam acasa comod in fata televizorului, privim dezastrul de pe ecran…
Dar… daca ni s-ar fi intamplat noua?
Un mic exercitiu de imaginatie ne poate ajuta sa privim altfel…
Mii de oameni au nevoie de noi…
Un banut face mult pentru ei…
Reprezinta enorm…
Crucea Rosie, un garant al seriozitatii si eficacitatii in situatii de criza, a deschis Banca de alimente si conturi de donatii (in banca si online) pentru sinistrati, victimele inundatiilor din Romania.
Ajuta si tu!
E un minim pe care-l putem face!
Sterge o lacrima de pe obrazul unui semen!
Nu te gandi ca donatia ta e mica!
Pic cu pic se face strop. Strop cu strop se face MAREA!
Sa-i ajutam cat putem…

Centre de donatii in Bucuresti:
- In sectorul 2 a fost infiintat un centru temporar pe Aleea Circului,
- in sectorul 3 un centru pe Calea Dudesti Pantelimon.
- In sectorul 4 au fost deschise sase corturi de colectare, amplasate la: capatul liniei de tramvai 32, intrarea Sincai a Parcului Tineretului, statia de metrou Brancoveanu, Big Berceni, statia de metrou Piata Sudului si la Piata Progesul.
- Primaria sectorului 5 a deschis 11 centre de colectare a ajutoarelor - in zona Unirii, la Piata Ferentari, zona 13 septembrie - intersectie cu str Petre Ispirescu, intersectia Calea Rahovei cu str Teius, Parcul Sebastian, Soseaua Alexandriei (MC Donald's), Parc Humulesti, Pieptanari - intrarea in parc, Parc Izvor, strada Toporasi intersectie cu soseaua Giurgiului, Centrul Sf Elena (Str Baicului nr 5A).
- Si Primaria sectorului 6 a deschis trei centre unde cetatenii pot dona haine, obiecte de stricta necesitate, electrocasnice in stare de functionare si alimente neperisabile - sediul Complexului de Servicii Sociale Sf. Nectarie, la Centrul pentru Copii cu Dizabilitati "Domnita Balasa" si la sediul Directiei Protectia Copilului.
Campania se va desfasura timp de doua saptamani.
Mai multe detalii pe:
http://www.crucearosie.ro/

Niciun comentariu: