joi, 11 martie 2010

Dezbatere la Parlament pe tema non-violentei in scoli



Dragi părinţi, stimaţi locuitori ai colegiului 22,
Considerată a fi o urmare firească a violenţei trăită sau văzută acasă, a programelor urmărite la televizor sau, pur şi simplu, o manifestare a unor frustrări acumulate în timp, violenţa în şcoala românească a fost dezbătută în cadrul primei discuţii iniţiate de mine în urmă cu puţin timp, la care au luat parte reprezentanţi ai instituţiilor statului, părinţi, profesori şi elevi. Una dintre principalele concluzii a fost aceea că părinţii au nevoie de explicaţii, îndrumare de specialitate şi învăţare a câştigării încrederii propriului copil.
Ca atare, îmi face plăcere să vă invit la primul training pe teme de psihologia elevului pentru părinţi, intitulat „Nu lăsa violenţa să conducă familia ta” , care va avea loc pe 21 martie 2010, la Palatul Parlamentului, sala Grupului PNL din Camera Deputaţilor, etajul 2, începând cu ora 12.00. Intrarea este liberă şi acţiunea vi se adresează, părinţi şi bunici, adulţi întreţinători de copii, toţi cei interesaţi de acest subiect şi de cum poate fi combătută, în definitiv, violenţa între copii sau între copii şi cadrele didactice.
Vom afla de ce izbucnesc elevii uneori în accese de furie, de ce nu pot fi stăpâniţi, de unde provine lipsa de teamă de autoritatea profesorului sau de repercusiuni şi care este vina adultului în toată această istorie zbuciumată care modelează caracterul viitorului părinte.
Vă aştept cu tot interesul, alături de psihologi din cadrul Asociaţiei Salvaţi Copiii şi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, ca şi alte persoane specializate în domeniu.
Haideţi să contribuim la maturizarea frumoasă a copiilor noştri şi, împreună cu ei, a societăţii noastre în ansamblu.
Vă mulţumesc şi aştept confirmarea participării dumneavoastră până în data de 17 Martie 2010, la următoarele numere de telefon: 0723.639.935, 021.318.37.14 precum şi la adresa de e-mail:
deputat@alinagorghiu.ro.
Alina Gorghiu, deputat PNL

Niciun comentariu: