joi, 14 februarie 2008

Mame de ingeri

Am hotarat sa nu mai scriu cu diacritice fiindca nu toata lumea poate vizualiza mesajul cu diacritice. Unora le apar semne.
Intamplator, una din cele mai dragi prietene din viata mea, Bianca Brad a pierdut o sarcina (desi mi se pare asa o formulare tampita asta) in luna a noua. I-a murit in burtica fetita, cu cateva zile inainte sa se nasca. Se numea Emma Nicole.
Bianca este una dintre putinele mamici care a avut "sansa" (daca se poate numi "sansa") s-o nasca pe Emma in strainatate. De ce spun sansa? Fiindca acolo si-a putut vedea fetitza, a fost sprijinita, consiliata si ajutata de personal nu sa depaseasca trauma (mi-e greu sa cred ca se poate depasi o drama asa cumplita) ci sa inteleaga ca nu e singura. Ca un amanunt, medicul roman care a asistat-o pe Bianca pe tot parcursul sarcinii nu a sunat-o nici macar o data dupa tragedie s-o intrebe cum se simte, pe cand doctorita cu care a nascut in Germania, a sunat-o si dupa ce a plecat de acolo, din Germania. Cand in loc sa-si duca fetita acasa, a dus un sicriash alb la biserica si a inmormantat-o. Daca vreti sa aflati mai multe despre drama cumplita care a sfasiat-o, cititi pe www.biancabrad.com. Dupa noua luni de la aceasta pierdere traumatizanta, Bianca a demarat o campanie de sustinere a mamelor care trec prin aceasta situatie, de sensibilizare a opiniei publice, de rasturnare a unui sistem sanitar care trece cu mare indiferenta pe langa acest gen de pierderi, de constientizare a preotilor care interzic avortul considerandu-l o crima, dar interzic si slujba de inmormantare unui copil nascut mort fara voia lui, fara voia mamei lui. Mediatizati cazul! Dati mai departe! Sunt atatea mame care au nevoie de noi! Pentru ele trebuie sa schimbam ceva!

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Niciun comentariu: